jueves, 22 de noviembre de 2012

Guía Danielink 9: Refuge des Sarradets o de la Brèche de Roland


El refugi de Sarradets (2.587 m) té, sens dubte, una de les millors vistes dels Pirineus, potser la millor. El marc és absolutament incomparable, ja que des d'aquí podem veure el naixement de la Gran Cascada del Circ de Gavarnie i la famosa Bretxa de Rotllà. Hi ha diverses maneres d'arribar a aquest refugi. Alguns dels camins d'accés principals són els que venen del poble de Gavarnie, de San Nicolás de Bujaruelo i del refugi de Góriz. Des del poble de Gavarnie hi podem accedir per les vertiginoses  "Echélles de Sarradets", amb algun passatge exposat, o pel camí més fàcil de la vall de Pouey Aspé. Però hi ha una manera encara més fàcil d'arribar al refugi des del poble de Gavarnie, que passa per pujar en cotxe per la carretera del Col des Tentes fins al Port de Bujaruelo. Des d'aquest punt tenim unes dues hores fins al refugi, però tot i que sigui una excursió curta convé anar-hi preparat perquè podem trobar algun tram més complicat, sobretot si hi ha restes de neu o gel. Aquells que vivim al vessant sud de la serralada i ens volem estalviar el llarg viatge en cotxe fins al poble de Gavarnie tenim l'opció d'arribar a Sarradets des del refugi de Góriz travessant la Bretxa de Rotllà o des de San Nicolás de Bujaruelo pel Port de Bujaruelo.
El refugi té 57 places i, com es diu a la web del Club Alpin Fraçais, és un refugi de la vella escola, acollidor però amb poques comodidats.
http://www.clubalpin-tarbes.org/refuges-othermenu-28/47-refuges-geres-par-le-caf-de-tarbes/41-refuge-de-la-breche-de-roland-2587m

El refugio de Sarradets (2.587 m) tiene, sin duda, una de las mejores vistas de los Pirineos, quizá la mejor. El marco es absolutamente incomparable porque desde aquí podemos contemplar el nacimiento de la Gran Cascada de Gavarnie y la famosa Brecha de Roldán. Son numerosas las vías de acceso al refugio, ya sea desde el pueblo de Gavarnie, en la vertiente norte, o desde el Parque Nacional de Ordesa y Monte Perdido, en la vertiente sur. Desde el pueblo de Gavarnie podemos llegar al refugio por las vertiginosas "Echélles de Sarradets", con tramos expuestos, o por el camino mas fácil del valle de Pouey Aspé. Pero, sin duda, la manera más fácil de llegar al refugio desde el pueblo de Gavarnie es subiendo en coche por la carretera del Col des Tentes hasta el Puerto de Bujaruelo. Sólo son dos horas de camino hasta el refugio, aunque no hay que tomárselas a la ligera porque puede haber restos de nieve y hielo. Los que vivimos en la vertiente sur de la cordillera y queremos ahorrarnos el largo viaje en coche hasta Gavarnie podemos optar por llegar a Sarradets desde el refugio de Góriz cruzando la Brecha de Roldán o desde San Nicolás de Bujaruelo por el puerto del mismo nombre. El refugio tiene 57 plazas y, como se indica en la web del Club Alpin Français, es un refugio de la vieja escuela, acogedor pero con pocas comodidades.
http://www.clubalpin-tarbes.org/refuges-othermenu-28/47-refuges-geres-par-le-caf-de-tarbes/41-refuge-de-la-breche-de-roland-2587m

Sarradets refuge (2.587 m) has one of the best views in the Pyrenees. From there you can look at the Gavarnie waterfall and also you have a wonderful panoramic view of the famous Brecha de Roldán. You can access the refuge from the town of Gavarnie, going up the deep "Echélles de Sarradets" or follow the easiest path through Pouey Aspé valley. But there's an easiest way to get to the refuge. From Gavarnie town you have to drive up the Col des Tentes road to Puerto de Bujaruelo. From there it's only a two hour walk to the refuge, but you have to be careful because you can find snow or ice. From the spanish side you can access Sarradets from Góriz refuge or from San Nicolás de Bujaruelo.
http://www.clubalpin-tarbes.org/refuges-othermenu-28/47-refuges-geres-par-le-caf-de-tarbes/41-refuge-de-la-breche-de-roland-2587m

   

dossarrios@gmail.com

2 comentarios:

  1. Molt bones les fotos i molt interessant la informació dels recorreguts, donen ganes de fer-los i gaudir d'aquests paisatges. Un blog molt xulo.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Moltes gràcies, Salva! La veritat és que tota la zona de Gavarnie és espectacular. Me n'alegro de que t'agradi el blog!

      Eliminar