jueves, 31 de enero de 2013

Rutes amb llegenda: l'estany del Diable


L'estany del Diable és petit i rodó, i diu la llegenda que de les seves aigües turquesa va sortir el dimoni i es va emportar cap a les profunditats tot un ramat d'ovelles. L'excursió per arribar-hi no és gaire llarga ni difícil, tot i que és costeruda. El punt d'inici és al costat del refugi de la Pleta del Prat (1.720 m.), al qual arribem per carretera des de Tavascan (Vall de Cardós, Pallars Sobirà, Pirineu de Lleida). La primera part del sender va per sota del telecadira i hi trobarem un parell de rètols indicadors. El camí poc va a poc va tombant cap a la dreta (direcció oest) i s'allunya de les instal.lacions de l'estació d'esquí. Seguim ascendint i arribem a la Pleta de Gavàs (1h 10 min), on hi ha algunes barraques. Una pujada en ziga-zaga ens durà finalment fins a la cubeta de l'estany de Mascarida (1h. 30 min). Hem de seguir el camí que surt cap a la dreta, vorejant l'estany de Mascarida. Un turonet oculta l'estany del Diable (1h. 35 min. 2.320 m.), que ens espera solitari protegint els seus secrets. A la foto, l'estany del Diable i al darrere l'estany de Mascarida.

Desnivell: 600 m.

Temps: 1h 35 min. (l'anada)

El estany del Diable es pequeño y redondo, y cuenta la leyenda que de sus aguas turquesa salió el demonio y se llevó a las profundidades un rebaño de ovejas. La excursión para llegar a este misterioso paraje no es larga ni difícil, aunque presenta un desnivel considerable. El punto de inicio está al lado del refugio de la Pleta del Prat (1.720 m.), al que llegamos por carretera desde Tavascan (Vall de Cardós, Pallars Sobirà, Pirineu de Lleida). El primer tramo del sendero sube por debajo del telesillas y encontramos un par de carteles señalizadores. Poco a poco el camino va virando hacia la derecha (dirección oeste) y se aleja de las instalaciones de la estación de esquí. Continuamos ascendiendo y llegamos a la Pleta de Gavàs (1h 10 min), donde encontramos algunas barracas. Una subida en zigzag nos lleva finalmente a la cubeta del estany de Mascarida (1h 30min). Hemos de tomar el camino que sale hacia la derecha bordeando este lago. Un montículo oculta el estany del Diable (1h 35 min, 2.320 m), que nos espera solitario protegiendo sus secretos. En la foto, el estany del Diable y, detrás, el estany de Mascarida.


Desnivel: 600 m.

Tiempo: 1h 35 min (sólo la ida)

Estany del Diable (Devil's Lake) is placed 1h 35 minutes walking from Pleta del Prat Refuge (1.720 m.). You can get there driving from Tavascan ( Catalan Pyrenees). The walk to the lake is not difficult but the climb can get tiring. Estany del Diable is famous because according to legend, one day the devil came out from the water and took to the deep a flock of sheep. In the picture, estany del Diable and behind, estany de Mascarida.


Difference in height: 600 m. 

Time: 1h 35 min. (one way)


No hay comentarios:

Publicar un comentario